Jednodnevna putovanja za članove kluba 2020.

23.05.
27.06.
18.07.
15.08.

Zagorski dvorci
Pustinjska
Kanjon Korane
Velika Gospa

Biciklijade 2020.


22.03.   
Proljetna biciklijada
30.05.    Putevima 110 brigade
11.06.    Tijelovska biciklijada
20.06.
    Od Korane do Skradske gore

12.07.    Karlovačke 4 rijeke
1.-2.08.  Županijska biciklijada
04.10.   Cetingradska osmica

Višednevna putovanja za članove kluba 2020.

22. - 29.08.
19. - 20.09.
Od Balatona do Baranje
Pedale idu na more
MARATONI:
04. - 05.07. 

05. - 06.09.

Iron Pedala

Karlovački breveto

Obavijesti

REDOVNE KLUPSKE VOŽNJE
Subotom i nedjeljom, s polaskom u 08,00 h iz Haulikove (caffe bar 'Libero').

ŽUPANIJSKA BICIKLIJADA
Primaju se prijave za Županijsku biciklijadu. Molim zainteresirane da se prijave kod predsjednika.
Kotizacija je 200kn.

Karlovački breveto 200/300 km

Breveto je zamišljen tako da prolazi najvećim svojim dijelom Karlovačkom županijom, te da sudionici obiđu u jednoj vožnji veliki dio naše županije.

Breveto ima četiri (200 km) ili sedam (300 km) kontrolnih točaka, te je vremenski ograničen na 13:30 h (200 km) odnosno 20 h (300 km).

Start breveta 200 km je iz Karlovca sa prostora „dana piva“ iz caffe bara u sklopu AQUATIKE sa obale Korane u 8:00 sati. Put breveta Vas vodi kroz naselje Mostanje prema naselju Logorište gdje je skretanje prema Belajskim Poljicima i dalje prema naselju Ladvenjak gdje se uključuje na glavnu cestu D1. Dalje put breveta vodi prema naselju Brezova glava gdje se skreće sa D1 na cestu prema Vojniću i dalje prema graničnom prijelazu Maljevac. Prije graničnog prijelaza Maljevac se skreće prema Cetingradu gdje je prva kontrolna točka u caffe baru MC Matić. Nakon kraćeg odmora, brevetaše put vodi prema Slunju gdje se prolazi kroz Rastoke i Slunj. U naselju Rastoke se nalazi druga kontrolna točka gdje ćete dobiti svoj drugi žig i nastaviti dalje prema Broćancu i Rakovici. Tik pred kraj Karlovačke županije, nekoliko stotina metara prije Koranskog mosta skreće se desno prema naselju Poljanak, te prema velikom Plitvičkom slapu na kojem će brevetaši dobiti treći žig. Nakon kraćeg odmora slijedi povratak u naselje Poljanak i uspon prema Kuselju. Slijedi prolaz kroz prašumu Plitvičkih jezera i dolazak u naselje Kuselj gdje je i najviša toćka breveta 200 km. Nadalje slijedi spust kroz Saborsko sve do Lička Jasenice, uspon prema Blatima i spust u Plaški, prolaz kroz Vojnovac i dolazak u Josipdol na KT 4 u restoran „GRADINA“. Od Josipdola put breveta 200 km vodi starom Senjskom cestom kroz Tounj, Generalski stol, Duga Resu sve do Karlovca i nazad do prostora Dana piva.

Put breveta 300 km dosta je sličan onom od 200. Start breveta 300 km je iz Karlovca sa prostora iz AQUATIKE sa obale Korane u 8:00 sati. Put breveta Vas vodi kroz naselje Mostanje prema naselju Logorište gdje je skretanje prema Belajskim Poljicima i dalje prema naselju Ladvenjak gdje se uključuje na glavnu cestu D1. Dalje put breveta vodi prema naselju Brezova glava gdje se skreće sa D1 na cestu prema Vojniću i dalje prema graničnom prijelazu Maljevac. Prije graničnog prijelaza Maljevac se skreće prema Cetingradu gdje je prva kontrolna točka u caffe baru MC Matić. Nakon kraćeg odmora, brevetaše put vodi prema Slunju gdje se prolazi kroz Rastoke i Slunj. U naselju Rastoke se nalazi druga kontrolna točka gdje ćete dobiti svoj drugi žig i nastaviti dalje prema Broćancu i Rakovici. Tik pred kraj Karlovačke županije, nekoliko stotina metara prije Koranskog mosta skreće se desno prema naselju Poljanak, te prema velikom Plitvičkom slapu na kojem će brevetaši dobiti treći žig. Nakon kraćeg odmora slijedi povratak u naselje Poljanak i uspon prema Kuselju. Slijedi prolaz kroz prašumu Plitvičkih jezera i dolazak u naselje Kuselj. Nadalje slijedi spust kroz Saborsko sve do Lička Jasenice, uspon prema Blatima i spust u Plaški, prolaz kroz Vojnovac i dolazak u Josipdol na KT 4 u restoran „GRADINA“. Od Josipdola put breveta 300 km se odvaja od 200 km i odlazi starom Senjskom cestom u suprotnom smjeru na Malu Kapelu na popularni prijelaz „888“ odnosno vrh Kapele što je i najviši vrh breveta 300. Na toj kontrolnoj točki broj pet ćete imati selfie. Nadalje slijedi spust u Jezerane i skretanje desno prema Drežnici. Slijedi prolaz kroz Drežnicu i dolazak u Jasenak na KT 6 koji će biti na startu žičare HOC-a „Bjelolasica“ u naselju Vrelo. Od Jasenka put nas vodi prema naselju Bjelsko i spustu prema Ogulinu. Od Ogulina se ide nazad na KT3 u restroan „GRADINA“ koja je ujedno i KT 7, te nadalje breveto vodi starom Senjskom cestom kroz Tounj, Generalski stol, Duga Resu sve do Karlovca.

brm1
Slika 1) – Kontrolna točka broj 5 – KT5

brm2
Slika 2) – Kontrolna točka broj 6 – KT6

Vidimo se na startu!

Prijave

Startnina iznosi 100 kuna za oba breveta. Za medalju treba izvojiti 70 kuna koju mogu naručiti svi koji uspješno završe breveto u zadanom vremenu. Prijaviti se možete zaključno do 5. rujna u podne. U prijavi obavezno navedite vaše ime i prezime, poštansku i email adresu, godinu rođenja i broj mobitela na koji vas možemo kontaktirati na brevetu. Prijaviti se možete isključivo na ovom linku.

Informacije

  • plan puta BRM 200 km Karlovac
  • karta BRM 200 km Karlovac
  • gpx datoteka BRM 200 km Karlovac
  • na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu

Na startu će svaki sudionik dobiti plan puta, kartu i breveto karton, te mora potpisati Izjavu

SRK PEDALA-LAGANINI organizira jednodnevno biciklističko putovanje na blagdan Velike Gospe, u četvrtak 15.08.2020. godine:

- Marija Bistrica -

(Zagreb - Marija Bistrica - Gornja Stubica - Karlovac)

Marija_Bistrica1

- Marija Bistrica -

Marija_Bistrica2

- Majka Božja Bistrička -

Marija_Bistrica3

- Matija Gubec -

PLAN PUTA (biciklom 95 km):

Karlovac - Zagreb, kombi
07:00 - 08:00
Zagreb - Sesvete - Kašina 18 km 08:30 - 09:30 (20 min odmor)
Kašina - Laz - Marija Bistrica
18 km 09:50 - 11:00 (120 min obilazak)
Marija Bistrica - Gornja Stubica                  12 km 13:00 - 13:40 (20 min odmor)
G. Stubica - Jakovlje - D. Bistra 22 km 14:00 - 15:20 (30 min ručak)
D. Bistra - Zagreb 25 km 15:50 - 17:00
Zagreb - Karlovac, kombi
  17:00 - 18:00

Okupljanje: - Korzo, od 06:30 do 07:00
Voditelj: - Josip Benčić

 

- mapa, visinski profil -

Marija_Bistrica4

Pedale iznad oblaka

prednjaKarlovački biciklisti rekreativci Želimir Grbić i Dario Matanić, članovi SRK Pedala Laganini, predstavljaju Vam knjigu (tvrdi uvez, 17x24 cm, 204 str.), sa 45 brdskih i visokogorskih biciklističkih tura, podijeljenih u 3 cjeline, prema nadmorskoj visini.

U prvoj cjelini - ‘Ispod oblaka’ - nalazi se 15 opisa biciklističkih uspona od 0 do 1.100 m/nv, svi u Lijepoj Našoj, od Dubovca (169 m) u Karlovcu do Mazinske Planine (1.093 m) na Ličkoj Plješevici.

U drugoj cjelini - ‘Kroz oblake prema suncu’ - nalazi se 15 opisa uspona na visinama od 1.100 do 2.100 m/nv, od Bijelih Potoka (1.147 m) na Ličkoj Plješevici do Col du Tourmaleta (2.115 m) u francuskim Pirinejima.

Treća cjelina - Pedale iznad oblaka’ - obuhvaća 15 opisa visokogorskih uspona, od 2.100 do 2.800 m/nv, od Passo Gardene (2.136 m) u talijanskim Dolomitima do Cime de la Bonette (2.803 m) u francuskim Primorskim Alpama.

Prilog knjige je DVD sa fotografijama sa putovanja ‘Pedale Laganini’, te filmovima sa vrtoglavih visokogorskih spusteva.
Maloprodajna cijena knjige (uračunata poštarina):
    - pojedinačno:                 80,00 kn
    - 5 i više primjeraka:        60,00 kn

Promotivni dio knjige: Pedale iznad oblaka

Informacije i narudžbe:    Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
                                      098 160 1817

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

SRK PEDALA LAGANINI


organizira dvodnevno biciklističko putovanje:

10. biciklijada Karlovačke županije

- od Kupe do Kapele 2019. -

(03.-04. 08. 2019.)

Predviđena kružna tura, sa startom i ciljem u Karlovcu, ukupne dužine 210 km.
Kroz termin održavanja biciklijade želimo uveličati proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, koji se slave 05. kolovoza kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu.
Cilj Županijske biciklijade je razvijanje sportsko-rekreacijskih aktivnosti i podizanje ekološke svijesti kod djece, mladeži i odraslih građana naše županije, kroz njihovo sudjelovanje u biciklističkoj vožnji u pojedinim dionicama ili etapama biciklijade, te medijsko prezentiranje prirodnih raznolikosti i bogatstava naše Županije na lokalnoj i državnoj razini.
Rijetko se koja hrvatska županija može podičiti takvom raznolikošću – na putu od Karlovca, od hrastovih Draganićkih lugova, kroz doline i kanjone Kupe, Dobre, Korane i Mrežnice, do crnogoričnih šuma po visovima Kapele iznad Saborskog, preko Kuselja do Rakovice, Slunja i Cetingrada, kroz sve Općine i Gradove naše županije, dojam izuzetnog bogatstva kojeg treba brižno čuvati misao je vodilja koja se nameće svakom sudioniku ovog biciklističkog putovanja.

 zupanijska1 Karlovačka županija nalazi se u središnjoj Hrvatskoj i pokriva površinu od 3.622 km2, te se ubraja u red većih županija od 20 koliko ih ima u RH.
Zahvaljujući svom tranzitnom, prometnom i geostrateškom položaju jedna je od najvažnijih županija: tu je sjecište i čvorište najvažnijih prometnica koje povezuju Europu s Jadranskom obalom.
Županija graniči s dvije susjedne države: Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, a u doticaju je i sa četiri županije: Zagrebačkom, Sisačko-moslavačkom, Primorsko-goranskom i Ličko-senjskom županijom.
Karlovačka županija obuhvaća 5 gradova: Duga Resa, Karlovac, Ogulin, Ozalj i Slunj, te 17 općina - Barilović, Bosiljevo, Cetingrad, Draganić, Generalski Stol, Josipdol, Kamanje, Krnjak, Lasinja, Neretić, Plaški, Rakovica, Ribnik, Saborsko, Tounj, Vojnić i Žakanje. 
 zupanijska2 Niti jedna hrvatska županija se ne može podičiti takvom raznolikošću – na putu od Karlovca, od hrastovih Draganićkih lugova, kroz doline i kanjone rijeka, do crnogoričnih šuma po visovima Kapele iznad Saborskog i Kupe u Lasinji - izuzetno je bogatstvo koje treba brižno čuvati - misao je koja se nameće svakom sudioniku ovog biciklističkog putovanja.
 zupanijska3 Karlovac je središte Karlovačke županije, smješten 56 km JZ od Zagreba i 130 km SI od Rijeke, na dinarskom rubu Panonske nizine. Samo ime Karlovac (Carlstadt) grad je dobio u čast svoga osnivača, austrijskog nadvojvode Karla Habsburškog.
Izgrađen je 1579. godine, kao utvrda za obranu od turskih prodora, u obliku pravilne šesterokrake zvijezde, koja danas čini staru jezgru grada - Zvijezdu.
Uz mnogobrojne parkove i zelene površine, osobitost Karlovca su četiri rijeke koje prolaze kroz grad ili u njegovoj blizini − Korana, Kupa, Dobra i Mrežnica, po kojima je poznat kao grad na četiri rijeke.
 zupanijska4 Povijesni grb grada Karlovca uzet je s povelje cara Josipa II kojom je 1781. godine Karlovac proglašen slobodnim kraljevskim gradom. Desno gore u grbu su ukrižena sidra, koja simboliziraju lađarstvo na Kupi. Lijevo gore je povijesni hrvatski grb sa crvenim i bijelim poljima.
Na donjoj polovici grba vidi se bedemima opasan grad, ispred kojeg su dvije rijeke - Korana i Kupa. Iznad grada lijevo nalazi se zlatno sunce, a desno srebrni mjesec.
U središtu grba je mali štit na kojem je početno slovo imena Josipa II. Nad grbom je zlatna kraljevska kruna, a sa lijeve i desne strane su karlovačke sirene koje jednom rukom drže grb, a drugom svoje zlatne pramenove.

Plan puta:
1. dan - 03.08.2019. - subota
MJESTO POLASKA: KARTA
115 km - Karlovac-Draganić-Mahično-Netretić-Bosanci-Generalski Stol-Tounj-Primišlje-Slunj
Noćenje u Slunju

2. dan - 04.08.2019. – nedjelja
95 km - Slunj-Cetingrad-Vojnić-Krnjak-Barilović-Duga Resa-Karlovac

Kotizacija: 200 HRK
(Osigurana hrana, noćenje i kombi pratnja)

zupanijska 1dan v3

Ruta: LINK

zupanijska2
Ruta: LINK

1. dan – 03. 08. 2019. subota (115 km)

Karlovac – Draganić (13 km) 08:00 – 08:40 (40 min)     30 min odmor
Draganić – Netretić (28 km) 09:10 – 10:40 (90 min) 30 min odmor
Netretić – Bosanci (13 km) 11:10 – 11:50 (40 min) 60 min ručak
Bosanci – Lešće (12 km) 12:50 – 13:40 (50 min) 30 min odmor
Lešće – Tounj (17 km)    14:10 – 15:10 (60 min) 30 min odmor
Tounj – Tržić (13 km) 15:40 – 16:20 (40 min) 20 min odmor
Tržić – Slunj (19 km) 16:40 – 17:40 (60 min)


2. dan – 04. 08. 2019. petak (95 km)

Slunj – Cetingrad (20 km) 08:00 – 09:30 (90 min) 60 min odmor
Cetingrad – Vojnić (32 km) 10:30 – 12:00 (90 min) 30 min odmor
Vojnić – Krnjak (10 km) 12:30 – 13:10 (40 min) 30 min odmor
Krnjak – Barilović (10 km)          13:40 – 14:20 (40 min) 60 min kupanje i ručak
Barilović – Duga Resa (13 km)         15:20 – 16:20 (60 min) 30 min odmor
Duga Resa – Karlovac (10 km) 16:50 – 17:30 (40 min)

zupanijska_tura_2